نخل خرما یکی از قدیمی ترین درختان میوه در شبه جزیره عربستان است و در 7000 سال گذشته نقش مهمی در زندگی روزمره مردم این منطقه داشته است.
تولید میوه خرما به خصوص خرما کبکاب تازه در پادشاهی عربستان سعودی به حدود 1.07 میلیون تن (سالانه) رسید.
تولید جهانی میوه از درخت خرما در سال 2010 حدود 7.75 میلیون تن به ارزش 3.82 میلیارد دلار برآورد شد.
عربستان سعودی با تولید سالانه 1.078 میلیون تن خرما که از بیش از 24 میلیون درخت خرما تولید می شود، پس از مصر، دومین تولید کننده خرما در جهان است.
رشد میوه خرما به سه مرحله خلال، رطب و تمر تقسیم می شود. خرمای مرحله خلال نابالغ با بافت سخت، رنگ زرد یا قرمز یا صورتی، جامدات محلول کل (TSS) (بخشی از کل مواد جامد که در آب حل می شود و از صافی که با ته نشینی لایه ای از خمیر کائولن به داخل یک صافی تهیه شده است عبور می کند. کاغذ صافی استاندارد) 30-45 بریکس، قابض و خوراکی؛ خرمای مرحله رطب در نوک میوه نرم می شود، RSS 60-55 درجه بریکس، بدون قابض و خوراکی.
تاریخ های مرحله Tamr به طور کامل با RSS 60-84 درجه بریکس و خوراکی پاره می شوند.
خرما به طور کلی در مرحله تامر که پس از ایجاد TSS 60 تا 70 درجه بریکس است که در این مرحله خوراکی است، برداشت میشود.
شربت خرما در تهیه مواد غذایی مانند شیرینی ها، تنقلات، شیرینی ها، محصولات نانوایی و غذاهای سالم استفاده می شود.
میوههای خرمای بالغ نیز به محصولاتی مانند خرما، شربت خرما و غیره تبدیل میشوند. خرما غنی از کربوهیدراتها (80%) اما پروتئین بسیار کمی (2-3%) است.
میوه خرما (تمر) دارای رطوبت بین 10 تا 22 درصد، کل قندها 62 تا 75 درصد، پروتئین 2.2 تا 2.7 درصد، فیبر 5 تا 8 درصد، چربی 0.4 تا 0.7 درصد، خاکستر 3.5 تا 4.2 درصد، اسیدیته کل 0.06 تا 0.20 بود.
اسید اسکوربیک 30.0 تا 50.0 میلی گرم درصد بر اساس وزن خشک. میوه خرما به عنوان یک محصول مغذی حاوی مواد قندی حدود (70.6-76.3%)، پروتئین (1.9-3%)، چربی (0.2-2.8%)، مواد معدنی (1.3%) و ویتامین ها می باشد.
گوشت خرمای کاملاً رسیده (تمر) از دو سوم قندها و یک چهارم آب تشکیل شده و بقیه عمدتاً سلولز، پکتین، خاکستر و ویتامینها هستند.